A szaftos, francia stílusú rakott burgonya
A francia változat tejszínes alapot és extra fűszereket használ, így egy gazdagabb, még selymesebb ételt kapunk.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
- 3 dl habtejszín
- 5 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál kakukkfű
- 2 babérlevél
- Szerecsendió, só, bors ízlés szerint
- 5 dkg parmezán sajt
- 15 dkg kolbász
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 közepes burgonya
Elkészítés:
Melegítsd össze a tejet, tejszínt és vajat, majd add hozzá a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Forrald fel, és keverd bele a reszelt parmezánt, amíg elolvad. A kolbászt karikázd fel, és pirítsd ki egy száraz serpenyőben. Szedd ki, és tedd félre. A hagymát karikázd fel. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, majd gyaluld vékony szeletekre. Ne áztasd, hogy megőrizze keményítőtartalmát, ami segít a szaft besűrítésében.
Rétegezd a hozzávalókat egy hőálló tálban: alul burgonya, majd hagyma, kolbász, és ismét burgonya. Öntsd rá a tejszínes keveréket, és süsd 180 fokos sütőben 50-60 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul és a teteje aranybarnára pirul.
Ezt ki kell próbálnod: egyszerű, gyors és zseniális vacsora ötlet