Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Felejtsd el, amit eddig a rakott krumpliról hittél – Ez a titkos hozzávaló megváltoztat mindent

hirdetés

A szaftos, francia stílusú rakott burgonya

A francia változat tejszínes alapot és extra fűszereket használ, így egy gazdagabb, még selymesebb ételt kapunk.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • Szerecsendió, só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 közepes burgonya

Elkészítés:

Melegítsd össze a tejet, tejszínt és vajat, majd add hozzá a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Forrald fel, és keverd bele a reszelt parmezánt, amíg elolvad. A kolbászt karikázd fel, és pirítsd ki egy száraz serpenyőben. Szedd ki, és tedd félre. A hagymát karikázd fel. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, majd gyaluld vékony szeletekre. Ne áztasd, hogy megőrizze keményítőtartalmát, ami segít a szaft besűrítésében.

Rétegezd a hozzávalókat egy hőálló tálban: alul burgonya, majd hagyma, kolbász, és ismét burgonya. Öntsd rá a tejszínes keveréket, és süsd 180 fokos sütőben 50-60 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul és a teteje aranybarnára pirul.

Ezt ki kell próbálnod: egyszerű, gyors és zseniális vacsora ötlet

    3 / 3

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!