Ezzel sűrítsd be a mártásokat liszt helyett, én már csak így készítem
Egy régi és hagyományos módszer a mártások liszttel való sűrítése, amit még sokan nagymamáinktól ismerünk. Sokan nincsenek tisztában vele, hogy sokkal jobb és egészségesebb módszerek is léteznek amik segítségével még tökéletesebb állagot kaphatunk. Egy jó szósz sima, egyenletes homogén állagú, nem esik szét, nem túl híg és nem is túl sűrű. Azt mondják a legjobb az állaga, ha szépen be tudja vonni egy kanál hátoldalát, de persze mindenkinek az egyéni ízlése határozza meg, hogy mennyire sűrűn szereti az adott szószt, mártást.
Ezt olvastad már? Megfogadtam a mosógép szerelő tanácsát: már soha többé nem mosok 40 fokon
Ha követünk egy receptet, akkor valaki már remélhetőleg pontosan kikísérletezte, hogy megfelelő állagú legyen a szósz, és nekünk sem lesz ezzel gondunk. De mi a helyzet akkor, ha mi kezdünk kísérletezgetni a konyhában, és túl híg lesz a szósz? Ha még mindig lisztet használsz sűrítésre, itt az ideje változtatni ezen. Most megmutatjuk a legjobb alternatívákat, amiket te is biztosan kipróbálsz majd.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!