Az üvegek sterilizálása
A sterilitás a jelszó, amikor a gyümölcsök tartósításáról van szó. Tiszta, száraz – lehetőleg 1500 ml-es – üvegedényekbe öntsünk forrásban lévő vizet, és hagyjuk állni 10 percig. Ez az eljárás megszünteti az esetleges szennyeződéseket, biztonságos környezetet teremtve a gyümölcsök számára.
A tartósító oldat elkészítése
Ezután készítse el a tartósító folyadékot úgy, hogy vizet forral, és minden üveghez 2 evőkanál cukrot ad. Ez a cukros oldat elengedhetetlen a mikrobák növekedésének gátlásához és a gyümölcsök szuszpendált frissességének megőrzéséhez.
Az előkészített gyümölcsöket óvatosan helyezzük a sterilizált üvegekbe, majd öntsük rájuk a forró cukros vizet úgy, hogy teljesen elmerüljenek. Szorosan zárja le az üvegeket, hogy megakadályozza a levegő bejutását, ami döntő lépés a tartósított gyümölcsök épségének megőrzésében.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!