Ez a legrosszabb, amit tehetsz a paradicsommal
A legrosszabb, ha a levágott zöldparadicsomot valaki a hűtőben tartja. Mivel 10 fok alatt már drámai gyorsasággal bomlanak a paradicsom aromaanyagai. Ha a kifejlett, de zöld színű bogyót 13-18 fok között tárolja az ember, 90% relatív páratartalom mellett, akkor még nem következik be a hidegkárosodás, és lassan kialakul a jellemző szín is.
Ajánló: Így készítsd fel a muskátlit a télre
Így tárold a paradicsomot
Fontos, hogy az ember az átválogatott, ép és betegségmentes paradicsomokat papírzacskóba, kartondobozba, vagy akár egy faszekrény fiókjába tegye el. A paradicsomok közé helyezzen el egy érett almát vagy banánt. Az érést mindig ellenőrizni szükséges. Ha valaki mindent jól csinált, azt tapasztalhatja, hogy a paradicsomok néhány hét alatt beérnek. De, aki nem ért ehhez, vagy nem akar bíbelődni, az kipróbálhatja azt is, hogy hagyja szobahőmérsékleten a paradicsomot, mert többnyire akkor is beérik még.
Olvastad már? Ezektől az olcsó, fagytűrő növényektől ősszel is gyönyörű lesz a teraszod