Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ezt tedd meg ősszel! Így lesz szép, érett paradicsomod!

Ezt tedd meg ősszel! Így lesz szép, érett paradicsomod!
hirdetés

Ez a legrosszabb, amit tehetsz a paradicsommal

A legrosszabb, ha a levágott zöldparadicsomot valaki a hűtőben tartja. Mivel 10 fok alatt már drámai gyorsasággal bomlanak a paradicsom aromaanyagai. Ha a kifejlett, de zöld színű bogyót 13-18 fok között tárolja az ember, 90% relatív páratartalom mellett, akkor még nem következik be a hidegkárosodás, és lassan kialakul a jellemző szín is.

Ajánló: Így készítsd fel a muskátlit a télre

Így tárold a paradicsomot

Fontos, hogy az ember az átválogatott, ép és betegségmentes paradicsomokat papírzacskóba, kartondobozba, vagy akár egy faszekrény fiókjába tegye el. A paradicsomok közé helyezzen el egy érett almát vagy banánt. Az érést mindig ellenőrizni szükséges. Ha valaki mindent jól csinált, azt tapasztalhatja, hogy a paradicsomok néhány hét alatt beérnek. De, aki nem ért ehhez, vagy nem akar bíbelődni, az kipróbálhatja azt is, hogy hagyja szobahőmérsékleten a paradicsomot, mert többnyire akkor is beérik még.

Olvastad már? Ezektől az olcsó, fagytűrő növényektől ősszel is gyönyörű lesz a teraszod

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!