hirdetés
A fasírt összegyúrását kézzel végezzük el, ne használjunk hozzá eszközt, így nem roncsolódik szét a hús. A fasírtgolyókat picit beolajozott kézzel formázzuk meg, ne pedig vizes kézzel, így nem ragad majd a massza. Sütés során mindkét oldalt alaposan meg kell sütni, és arra is figyeljünk, hogy a forró olajban ne érjenek egymáshoz a fasírtok, hogy ne ragadjanak össze.
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell/csirkemell
- 50 dkg darált marhahús
- 2 db tojás
- 2 fej hagyma, finomra vágva
- 5 cikk fokhagyma
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 2 tk. fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1/2 tk. szódabikarbóna
Ez is érdekelhet: Az eredeti falusi recept: Így készül az igazi retro fasírt
Elkészítése:
A darált húst a összekeverjük a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet. Ha túl lágynak érezzük a masszát tehetünk bele zabpelyhet, hogy ne essen szét a gombócunk sülés közben.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!