Elkészítés
Válaszd szét a tojásokat. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral. Folyamatosan keverve, egyenként add hozzá a tojássárgákat. Végül óvatosan forgasd bele a lisztet, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt, 30×40 cm-es tepsibe, és süsd 180 °C-on 10 percig. Ha kész, fordítsd ki egy konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és tekerd fel a piskótát. Hagyd teljesen kihűlni.
Vízgőz felett olvaszd meg az étcsokoládét. Keverd hozzá a kakaóport, a vajat és a tejszínt, majd habosítsd géppel. Add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd simára.
Tekerjük ki a kihűlt piskótát, és kenjük meg vastagon a csokoládékrémmel. Újra tekerjük fel, és a tekercs végéből vágjunk le egy darabot átlósan, hogy „ágat” formázzunk belőle. Illesszük az ágat a tekercshez, és vonjuk be az egészet a maradék krémmel. Villával rajzoljunk fatörzsre emlékeztető csíkokat a krémbe, majd ízlés szerint díszítsük.
Ez a nagyi csörögefánk receptje, amiért mindenki sorban fog állni