Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ezért dobj kenyeret a húslevesbe! Erről még tuti nem hallottál!

Ezért dobj kenyeret a húslevesbe! Erről még tuti nem hallottál!
hirdetés

Hozzávalók

  • 1.5 kg tyúk
  • 4 közepes db sárgarépa
  • 4 közepes db fehérrépa
  • 1 közepes db zeller
  • 1 közepes db karalábé
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g kelkáposzta
  • 1 közepes db zöldpaprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • bors ízlés szerint
  • 2 csipet sáfrányos szeklice
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg fehér spárga
  • 10 dkg karfiol
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g cérnametélt
  • 5 l víz

Elkészítés

A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk. Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).

A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz. Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!