hirdetés
Hozzávalók
- 1.5 kg tyúk
- 4 közepes db sárgarépa
- 4 közepes db fehérrépa
- 1 közepes db zeller
- 1 közepes db karalábé
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g kelkáposzta
- 1 közepes db zöldpaprika
- 1 közepes db paradicsom
- bors ízlés szerint
- 2 csipet sáfrányos szeklice
- só ízlés szerint
- 10 dkg csiperkegomba
- 10 dkg fehér spárga
- 10 dkg karfiol
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g cérnametélt
- 5 l víz
Elkészítés
A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk. Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).
A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz. Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!