Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez az igazi, hagyományos székelykáposzta recept, örök retro étel marad

Ez az igazi, hagyományos székelykáposzta recept, örök retro étel marad
hirdetés

Elkészítés

Először aprítsuk finomra a hagymát, a kolbászt szeleteljük fel, a szalonnát vágjuk kisebb darabokra, a lapockát pedig nagyobb kockákra. Alacsony lángon süssük ki a szalonna zsírját, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg fűszerpaprikával, és keverjük át alaposan. Ezt követően tegyük bele a felkockázott húst és a kolbászt, és kissé pirítsuk le. Öntsük fel egy kevés vízzel, és fedő nélkül főzzük fél órán át. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a savanyú káposztát, amit előtte érdemes átmosni, ha túl savanyú lenne. Óvatosan sózzuk meg, és tegyük bele a babérleveleket is. Lassú tűzön főzzük tovább, amíg minden összetevő teljesen meg nem puhul.

Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett

Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!