Elkészítés
Először aprítsuk finomra a hagymát, a kolbászt szeleteljük fel, a szalonnát vágjuk kisebb darabokra, a lapockát pedig nagyobb kockákra. Alacsony lángon süssük ki a szalonna zsírját, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg fűszerpaprikával, és keverjük át alaposan. Ezt követően tegyük bele a felkockázott húst és a kolbászt, és kissé pirítsuk le. Öntsük fel egy kevés vízzel, és fedő nélkül főzzük fél órán át. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a savanyú káposztát, amit előtte érdemes átmosni, ha túl savanyú lenne. Óvatosan sózzuk meg, és tegyük bele a babérleveleket is. Lassú tűzön főzzük tovább, amíg minden összetevő teljesen meg nem puhul.
Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett