Ez az 5 legjobb alternatíva a mártások sűrítésére liszt helyett, én már mindig így készítem
Még a gyakorlott háziasszonyokkal is megtörténik, hogy a nagy igyekezettel készített mártás nem lesz a legtökéletesebb. Az állaga inkább hígra, mint krémesre sikeredik. Ilyenkor jön a kézenfekvő megoldás, a sűrítés. És persze liszttel, mivel mással?! Esetleg tejszínnel! Pedig van több alternatíva is ezeknek az alapanyagoknak a helyettesítésére! Bármelyiket is választjuk, az eredmény tökéletes lesz.
Nagyanyáink a mártás vagy a szósz készítéséhez kizárólag lisztet használtak. Ezt zsírral felmelegítették, és hozzáadták az alapléhez, majd jól elkeverték és addig főzték, míg selymes tapintású nem lett. Ezt a megoldást még ma is sok háziasszony alkalmazza. Az egészségügyi szakemberek szerint viszont ez bizony nem a legegészségesebb megoldás, nagyon sok kalóriát tartalmaz, megterheli a szervezetet, és a fogyókúrázóknak sem ajánlott. Van a másik módszer amikor a hígra sikeredett szószt tejszínnel igyekeznek sűríteni. Na de mi van akkor, ha kiderül, hogy jómagunk vagy a családban valaki liszt- és gluténérzékeny? Ilyen esetekben a következő helyettesítőket használhatjuk.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!