Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat (kivéve a diót), majd morzsoljuk össze a hideg vajjal vagy margarinnal. Ezután adjuk hozzá a darált diót és a tojássárgákat, majd gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőbe pihenni egy órára, hogy a liszt felvegye a zsiradékot.
Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. 4 mm vastagságúra, majd szaggassuk ki a formákat. Süssük a korongokat 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig, amíg a szélek kissé színeződnek. A kihűlt süteményeket ragasszuk össze egy kevés savanyú lekvárral, majd hagyjuk állni 1-2 órát, hogy könnyebben márthassuk a csokoládéba.
Gőz fölött olvasszuk meg az étcsokoládét, keverjük hozzá az olajat, majd helyezzünk egy sütőpapírt egy rács alá, és öntsük le a süteményeket a csokoládéval. A felesleges csokoládét kaparjuk le a sütőpapírról, hogy később újra felhasználhassuk.
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad