Elkészítés
A tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat. Ezután hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet, és csomómentesre dolgozzuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát, majd a tetejére szórjuk a kevés lisztbe forgatott, felkockázott epret.
Az előmelegített sütőben 170 fokon sütjük körülbelül 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük: ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, akkor elkészült. Ha ragacsos marad, tovább sütjük.
Megvárjuk, míg a sütemény kihűl, és csak ezután szeleteljük fel.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik