A nemzedékeken át öröklődő hagyományos egészségügyi gyakorlatok kincstárában a narancshéj szegfűszeggel történő főzésének művészete elődeink találékonyságáról és tudásáról tanúskodik. Ez a két egyszerűnek tűnő összetevő remek előnyeit mutatjuk be.
A narancshéj nem csupán illatos maradék, hanem a tápanyagok hatalmas gyűjteménye. Tele van C-vitaminnal, erősítik az immunrendszerünket. Gazdag flavonoidokban és antioxidánsokban is, amelyek döntő szerepet játszanak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, ezáltal megakadályozzák a korai öregedést és csökkentik számos krónikus betegség kockázatát.
Másrészt a szegfűszeg tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és illóolajokkal. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő és emésztést fokozó tulajdonságaikról híresek, így nélkülözhetetlenek az általános egészség megőrzésében.
Ha ezt a két összetevőt egyesítjük, meleg, aromás keveréket hoznak létre, amely egyszerre megnyugtató és egészségvédő.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!