Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a fahéjas szilvás gombóc titka, ha így készíted mindenki ódákat zeng majd róla

Ez a fahéjas szilvás gombóc titka
hirdetés

Kezdésnek egyenlő 6 cm-es négyzeteikre vágjuk fel a kinyújtott tésztát. A négyzet közepére helyezzük a kimagozott szilvát, belsejébe 1/2 kockacukrot teszünk, a cukrot kissé megfahéjazzuk, ízlés szerint nem feltétlenül szükséges. A tészta négy csúcsát középen összefogjuk, az éleket jól összezárjuk és két tenyerünk között szabályos gömböt formálunk belőle. Olyan módon helyezzük lisztezett deszkára, hogy az összezárt élek a deszkán feküdjenek.

Ez is érdekelhet: A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban

A forrásban levő vizet megsózzuk, a gombócokat tálra vagy tálcára rakva, egyszerre az erősen fővő vízbe csúsztatjuk. Pár perc elteltével a lábast megrázogatjuk, majd a rázogatást néhányszor megismételjük, nehogy le vagy összetapadjanak a gombócok egymáshoz. Amint a gombócok a víz felszínére emelkednek és a víz erősen forr, a meleget kissé mérsékeljük, de vigyázzunk, a forrás nehogy megálljon. 3-4 perc elteltével tesztelés céljából egy gombócot kiemelünk, átvágjuk, ha átfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsurgatjuk.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!