Kezdésnek egyenlő 6 cm-es négyzeteikre vágjuk fel a kinyújtott tésztát. A négyzet közepére helyezzük a kimagozott szilvát, belsejébe 1/2 kockacukrot teszünk, a cukrot kissé megfahéjazzuk, ízlés szerint nem feltétlenül szükséges. A tészta négy csúcsát középen összefogjuk, az éleket jól összezárjuk és két tenyerünk között szabályos gömböt formálunk belőle. Olyan módon helyezzük lisztezett deszkára, hogy az összezárt élek a deszkán feküdjenek.
Ez is érdekelhet: A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban
A forrásban levő vizet megsózzuk, a gombócokat tálra vagy tálcára rakva, egyszerre az erősen fővő vízbe csúsztatjuk. Pár perc elteltével a lábast megrázogatjuk, majd a rázogatást néhányszor megismételjük, nehogy le vagy összetapadjanak a gombócok egymáshoz. Amint a gombócok a víz felszínére emelkednek és a víz erősen forr, a meleget kissé mérsékeljük, de vigyázzunk, a forrás nehogy megálljon. 3-4 perc elteltével tesztelés céljából egy gombócot kiemelünk, átvágjuk, ha átfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsurgatjuk.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!