Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a 10 legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint

legfinomabb magyar etel
hirdetés

4. Budapesti téliszalámi

A Budapesti téliszalámi egy füstölt és szárított hengeres kolbász, amely sertéshúsból és sertészsírból készül. Általában egy évnél idősebb kasztrált hím sertésekből vagy nem tenyésztésre alkalmas nőstény sertésekből is készítik egyaránt. A kolbász külsejét nemes fehérszürke-fehér penész borítja a Duna melletti nedves levegő hatására.


A kolbász erős szegfűbors, fehérbors és édes paprika ízű. Könnyen szeletelhető, a szeletek világosbarna vagy vörös húsból és halvány fehér zsírdarabokból tevődnek össze. Állaga krémes és lágy, szájban olvadó kiváló minőségű étel.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

7 / 10

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!