9. Bundás kenyér
A szikkadt kenyér legjobb felhasználása, ha bundás kenyeret készítesz belőle, mely napindítónak is tökéletes, de vacsorára is elfogyaszthatod. Ez a hagyományos magyar étel a közkedvelt francia pirítós (french toast) sós változata . Különféle szeletelt kenyérrel készíthetjük, amit enyhén felvert tojással megkenünk, majd rövid ideig serpenyőben ropogósra sütjük.
Ez is érdekelhet: 3 tuti recept: Cukkini és egy kis zabpehely és már kész az isteni finom és olcsó vacsora
Az ételt általában reggeliként vagy könnyű esti snackként fogyasztják, és gyakran tejszínes fűszerekkel, például majonézzel és tejföllel is fogyasztják.Készíthető zsír, vagy olaj nélkül is teflonserpenyőben. Az elkészítés módja ugyan az, mint a fentié. Fogyókúrában is felhasználható, mert jóval kevesebb kalóriát és több rostot tartalmaz, mint a bő olajban sült, fehér kenyérből készült, hagyományos változat, és nemcsak melegen, hidegen is fogyasztható.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!