A tökéletes kovászos uborka titka, hogy lehetőleg egyenletes melegben, legalább 25 Celsius fokon tudjon érni, és ne tegyük ki közvetlenül a napfényre. Nagyon sokan tévednek, akik azt hiszik, hogy napos idő szükséges hozzá. Közvetlenül a napon túl gyorsan erjed, ami miatt az uborka megpuhul. Emellett a hibátlan alapanyagok és a tisztaság is kulcsfontosságúak a tökéletes, roppanós végeredményhez.
Ajánló: Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es
Megfelelő alapanyag:
Ahogy minden savanyúságra is igaz, csak megfelelő minőségű alapanyaggal szabad dolgozni. Uborka esetében fényes, sötétzöld színű, kemény, lehetőleg egyforma méretű darabokat vásároljunk, az nem gond, ha a héjuk kicsit szőrös. A roppanós kovászos uborka egyik titka, hogy mindig a lehető legfrissebb, uborkából készüljön.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!