Egyszerű és bevált, finom rétes recept
Szép napot kívánok mindenkinek! Szeretném megosztani veletek, hogy 19 évesen már én is tudok főzni, és a barátaim, valamint a családtagjaim mindig nagyra értékelik az általam készített ételeket, amelyek mindig elfogynak. Nagy örömmel főzök és sütök egyaránt, és bár még sokat kell tanulnom, gyakran próbálkozom új receptekkel és ételekkel.
Különösen szeretek rétest készíteni. A családban régen csak a nagymamám tudott igazán finom rétest sütni, de sajnos már nincs közöttünk. Két éve úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom a réteskészítéssel, és szerencsére sikerrel jártam.
A tésztájához:
- sima búzaliszt 50 dkg
- 2,5 dl langyos,
- sós víz,
- 1-2 kiskanál só,
- 1 e.k. sertés zsír (de inkább 2 hogy biztosan jó tésztát kapjunk).
- 1 kávés kanál só
Ezt jól összedolgozzuk, és addig „dagasztjuk” amíg hólyagos nem lesz a tészta. Kb intenzív 15 percet vesz ez igénybe.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!