hirdetés
Nagymamám régi receptes füzetében találtam ezt az egyszerű és finom levest. Gyerekkoromban nem annyira szerettem ezt a levest a zeller miatt, viszont ma már óriási kedvencem.
Egyszerű, pénztárcabarát fogás, de az elkészítése nem annyira egyszerű. Kicsit időigényes leves, mert a krumpligombóchoz először puhára kell főzni a burgonyát, majd a püréhez hasonlóan összetörni és várni, amíg kihűl, hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle. A gombócokat mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja, lehet kicsi vagy nagy, mindenhogy gusztusos. Magát a tésztát is tovább lehet variálni, esetleg finomra vágott petrezselyemmel lehet színesebbé tenni.
Hozzávalók
a levesalaphoz:
- 2 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 petrezselyemgyökér,
- 2 répa,
- pirospaprika,
- só.
a krumpligombóchoz:
- só,
- őrölt bors,
- petrezselyemzöld,
- 1 db tojássárgája,
- 2 dkg vaj,
- 5 dkg liszt,
- 4 db főtt krumpli.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!