Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Egy kis retro, krumpligombóc leves recept

hirdetés

Nagymamám régi receptes füzetében találtam ezt az egyszerű és finom levest. Gyerekkoromban nem annyira szerettem ezt a levest a zeller miatt, viszont ma már óriási kedvencem.

Egyszerű, pénztárcabarát fogás, de az elkészítése nem annyira egyszerű. Kicsit időigényes leves, mert a krumpligombóchoz először puhára kell főzni a burgonyát, majd a püréhez hasonlóan összetörni és várni, amíg kihűl, hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle. A gombócokat mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja, lehet kicsi vagy nagy, mindenhogy gusztusos. Magát a tésztát is tovább lehet variálni, esetleg finomra vágott petrezselyemmel lehet színesebbé tenni.

Hozzávalók

a levesalaphoz:

  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 2 répa,
  • pirospaprika,
  • só.

a krumpligombóchoz:

  • só,
  • őrölt bors,
  • petrezselyemzöld,
  • 1 db tojássárgája,
  • 2 dkg vaj,
  • 5 dkg liszt,
  • 4 db főtt krumpli.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!