ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Egy kis retro, krumpligombóc leves recept

hirdetés

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. Amíg a zöldség megpuhul, összeállítjuk a krumpligombócot.
Az áttört krumplit a vajjal, a liszttel, a tojássárgájával összekeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel. Az anyagból apró gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesbe téve 2-3 perc alatt készre főzzük.

Vagy:

A leves sima krumpli leves alap csak a krumpli külön főzve összetörve + 1 tojás, és liszt amit felvesz úgy hogy gyúrható puha tésztát kapj + só + bors és belerakod a gombócokat a forrásban lévő levesbe.

Fotó és recept: Kata Menyhárt

Forrás: bidista

További érdekességek:

Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!