Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Amikor megpuhult, félrehúzzuk az edényt, és kevés pirospaprikával megszórjuk.
Az edényt visszatesszük a tűzhelyre, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felcsíkozott káposztaleveleket. Beletesszük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk majorannával és ételízesítővel. Fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a zöldségek már megpuhultak, hozzáadjuk a felszeletelt virslit. További 3-4 percig főzzük.
Tálalás:
A levest frissen tálaljuk, tejföllel és friss petrezselyemmel díszítve. Mellé kínáljunk friss kenyeret, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez a Frankfurti leves recept garantáltan elnyeri majd a család és barátok tetszését.
Recept Panni Nagyné konyhájából.
Ez a citromos desszert csak úgy elolvad a szádban, annyira szaftos és omlós