hirdetés
Elkészítési mód:
- Mossa meg az édes paprikákat és távolítsa el a magházukat. Szeletelje fel a paprikákat. Mossa meg a paradicsomokat, távolítsa el a szárukat és vágja nagy kockákra. Pucolja meg a hagymát, mossa meg, majd vágja negyedekre. Pucolja meg a fokhagymát és alaposan mossa meg a zöldfűszereket.
- Darálja le az összes zöldséget, a fokhagymát és a zöldfűszereket egy húsdarálóval. Tegye a darált hozzávalókat egy zománcozott lábasba.
Ezt is érdemes elkészítened :Rakott kel recept, ahogy mi szeretjük
- Mossa meg a cukkinit és távolítsa el a végeit. Vágja kockákra, majd tegye a darált zöldségekhez a lábasba. Öntse hozzá a növényi olajat, adja hozzá a cukrot és a sót.
- Tegye a lábast a tűzre és forralja fel a keveréket. Főzze az aromás keveréket 30 percig, majd öntse hozzá az ecetet, keverje meg és vegye le a tűzről.
- Töltse az elkészült nyári finomságot sterilizált üvegekbe és zárja le fedővel. Fordítsa fejjel lefelé az üvegeket, takarja le egy pokróccal és hagyja teljesen kihűlni.
Ez is érdekelhet :Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít