Elkészítés:
A tojásfehérjéket félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Még pár percig verjük, amíg szép habos nem lesz, de ne legyen túl kemény. Ezután óvatosan belekeverjük a darált diót és a reszelt citromhéjat.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk egy 40×35 cm-es tepsi méretére.
A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral. A két szélére ízlés szerint magozott meggyet teszünk, és a széleket felcsavarjuk úgy, hogy a közepén kb. kétujjnyi üres hely maradjon.
A tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd a közepükben lévő üres részt megtöltjük a diós habbal.
Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 35 percig sütjük, amíg a teteje világosbarnára sül.
Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli