Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Édesanyám féltve őrzött szakácskönyvében találtam meg: Macskaszem avagy Pávaszem recept

Édesanyám féltve őrzött szakácskönyvében találtam meg Macskaszem avagy Pávaszem recept
hirdetés

Elkészítés:

A tojásfehérjéket félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Még pár percig verjük, amíg szép habos nem lesz, de ne legyen túl kemény. Ezután óvatosan belekeverjük a darált diót és a reszelt citromhéjat.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk egy 40×35 cm-es tepsi méretére.

A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral. A két szélére ízlés szerint magozott meggyet teszünk, és a széleket felcsavarjuk úgy, hogy a közepén kb. kétujjnyi üres hely maradjon.

A tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd a közepükben lévő üres részt megtöltjük a diós habbal.

Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 35 percig sütjük, amíg a teteje világosbarnára sül.

Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!