hirdetés
Édesanyám féltve őrzött szakácskönyvében találtam meg: Macskaszem avagy Pávaszem recept
Ma egy igazi nosztalgikus süteménybe botlottam, amit évek óta nem láttam és nem is ettem: a macskaszem, vagy más néven pávaszem. Ahogy édesanyám régi, féltve őrzött szakácskönyvét lapozgattam, rábukkantam erre a régi kedvencre, és nem tudtam ellenállni – muszáj volt elkészítenem. Ha te is szereted a régi klasszikus süteményeket, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnod!
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 6 tojássárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- Csipet só
Töltelék:
- Magozott meggy ízlés szerint
- 25-30 dkg darált dió
- 6 tojásfehérje
- 23 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- Reszelt citromhéj
- Kevés baracklekvár a lapok kenéséhez
- 1 tojás a lekenéshez
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!