Elkészítés:
Hámozd meg a burgonyát, majd reszeld le finomra. Helyezd egy szűrőbe, és enyhén nyomkodd ki a felesleges nedvességet.
Egy nagy tálban keverd össze a darált pulykahúst, a reszelt burgonyát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a majoránnát, az aprított petrezselymet és a szódabikarbónát. Dolgozd össze alaposan, hogy egységes masszát kapj.
A masszából formázz lapos korongokat, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vastagok, így biztosítva az egyenletes átsülést.
Egy serpenyőben hevíts olajat közepes hőfokon. Süsd a tócsnikat mindkét oldalukon aranybarnára, oldalanként körülbelül 3-4 percig. Ha szükséges, papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.
Melegen kínáld őket tejföllel, friss salátával vagy akár savanyúsággal.
Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban