Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Darálthúsos krumplitócsni, ami lekörözi a fasírtot – az íze egyszerűen mennyei

hirdetés

Elkészítés:

Hámozd meg a burgonyát, majd reszeld le finomra. Helyezd egy szűrőbe, és enyhén nyomkodd ki a felesleges nedvességet.

Egy nagy tálban keverd össze a darált pulykahúst, a reszelt burgonyát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a majoránnát, az aprított petrezselymet és a szódabikarbónát. Dolgozd össze alaposan, hogy egységes masszát kapj.

A masszából formázz lapos korongokat, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vastagok, így biztosítva az egyenletes átsülést.

Egy serpenyőben hevíts olajat közepes hőfokon. Süsd a tócsnikat mindkét oldalukon aranybarnára, oldalanként körülbelül 3-4 percig. Ha szükséges, papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.

Melegen kínáld őket tejföllel, friss salátával vagy akár savanyúsággal.

Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!