Elkészítés:
Az előfőzött pacalt hideg, sós vízben tegyük fel főni babérlevéllel és kevés citromlével, majd abáljuk meg. A sertészsíron dinszteljük üvegesre a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, majd a tűzről lehúzva keverjük bele a fűszerpaprikát. A megabált pacalt és a felszeletelt csülköt adjuk hozzá a pörköltalaphoz.
Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt babérlevéllel, zúzott fokhagymával és erős csöves paprikával. Öntsünk rá fél liter vizet, és főzés közben folyamatosan pótoljuk, ha szükséges.
A végén adjunk hozzá egy kis majoránnát, és ha szükséges, tovább ízesítsük. Főzzük készre az ételt, amíg a pacal és a csülök teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.
Ez a pacal és csülök pörkölt egy igazi magyar klasszikus, mely gazdag ízeivel és szaftos állagával mindenkit elvarázsol. Tálaljuk friss kenyérrel vagy nokedlivel, hogy a szaftot is tökéletesen kiélvezhessük.
Jó étvágyat kívánunk!