Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Csülkös pacal recept: van, aki szereti, van, aki gyűlöli, mi imádjuk

hirdetés

Elkészítés:

Az előfőzött pacalt hideg, sós vízben tegyük fel főni babérlevéllel és kevés citromlével, majd abáljuk meg. A sertészsíron dinszteljük üvegesre a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, majd a tűzről lehúzva keverjük bele a fűszerpaprikát. A megabált pacalt és a felszeletelt csülköt adjuk hozzá a pörköltalaphoz.

Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt babérlevéllel, zúzott fokhagymával és erős csöves paprikával. Öntsünk rá fél liter vizet, és főzés közben folyamatosan pótoljuk, ha szükséges.

A végén adjunk hozzá egy kis majoránnát, és ha szükséges, tovább ízesítsük. Főzzük készre az ételt, amíg a pacal és a csülök teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ez a pacal és csülök pörkölt egy igazi magyar klasszikus, mely gazdag ízeivel és szaftos állagával mindenkit elvarázsol. Tálaljuk friss kenyérrel vagy nokedlivel, hogy a szaftot is tökéletesen kiélvezhessük.

    Jó étvágyat kívánunk!

    Amerikai sütemény – Könnyen elkészíthető és nagyszerű ízű

    Sajtkrémes bundában sült csirke, elképesztően finom lett

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!