Mire jó az ayran?
Bár úgy tűnik, hogy a szerény hozzávalók nem lepnek meg minket semmi különössel, ez azonban korántsem igaz. Az ayran értékes tápanyagok gazdag forrása! Az élen járnak benne a B-vitaminok, de megtalálható benne a C és D vitamin is . Emellett kiváló fehérje-, kalcium- és nátrium-kiegészítő. Miért jó tehát az ayran fogyasztása? Először is nagymértékben javítja az emésztőrendszer működését és felgyorsítja az emésztési folyamatokat. A joghurtban rengeteg élő baktériumkultúra található, és mint tudjuk, ezek semmi máshoz nem hasonlíthatóan, jó munkát végeznek a belekben,ezért is kap egyre nagyom figyelmet és teret a bél-agy kapcsolat, ugyanis a beleinkben épül fel az immunitás!
Ajánló: Ezekkel az egyszerű konyhai trükkökkel könnyen eltávolíthatod az égett réteget a serpenyődről
Érdemes jobban megnézni az ayranban nagy számban előforduló vitaminokat. A B-vitaminok az egész testünk egészségét szolgálják: a kulcsfontosságú testi rendszerek zavartalan működéséhez nagyon szükségesek. A C-vitamint legtöbbször az immunrendszer mozgatórugójaként említik: ez mindenképp így van, de ennél sokkal több érdemét kell kiemelnünk.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!