Elkészítés:
Csirkecomb:
A fokhagymát préseljük bele 2 evőkanál olajba, és hagyjuk állni, hogy az olaj átvegye a fokhagyma aromáját (akár előző nap is elkészíthetjük).
Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk apróra, mivel a töltelékbe kerül. Az újhagymát és a petrezselymet is aprítsuk fel. Serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá az újhagymát, és pároljuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a gombát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pároljuk, amíg zsírjára sül. Hagyjuk kihűlni.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, majoránnával és kakukkfűvel. A kihűlt gombás tölteléket töltsük a csirkecomb bőre alá, majd zárjuk le hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A fokhagymás olajjal alaposan kenjük le a megtöltött combok bőrös és húsos részét is.
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
Forrás: Borbála Virág