hirdetés
Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!
Ez a hagyományos, vidéki étel gyakran készül családi összejöveteleken, de bármilyen bográcsozós eseményen is népszerű. Gyerekkorom óta rajongok érte, édesapám sokszor főzte és a mai napig is készíti, mivel ő az, aki igazán jól tudja lepirítani és forgatni a bográcsban. Érdekesség, hogy ez az egyetlen étel, amit készít, de abban verhetetlen! Most Budapesten én főztem meg, mert a gyerekeim is nagyon szeretik, bár a lepirítás és forgatás nekem nem mindig sikerül olyan tökéletesen.
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 4 marék lebbencstészta
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 evőkanál zsír
- 1 kiskanál pirospaprika
- Só ízlés szerint
A recept folytatásáért a reklám alatt kattints a tovább gombra!