Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Csak egy titka van a tökéletes házi sós perecnek, de kevesen ismerik

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés

Elkészítés:

Tészta összeállítása:
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a mézet, majd a liszthez öntjük. Alaposan összekeverjük, majd dagasztás közben fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, amíg teljesen fel nem veszi a tészta. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük.

Formázás:
A megkelt tésztát kisebb gombócokra osztjuk, majd mindegyikből hosszú, vékony rudakat sodrunk. Ezekből alakítjuk ki a perec formát, amelyeket sütőpapíros tepsire helyezünk. A kész pereceket hűvös helyre (hűtőbe vagy erkélyre) tesszük legalább fél órára, de akár néhány órán át is pihenhetnek.

Előfőzés:
Egy nagy lábosban vizet forralunk, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Amikor a víz lobog, a pereceket – egyszerre kb. 4 darabot – fél percre beletesszük, majd szűrőkanállal kiemeljük és visszahelyezzük a sütőpapíros tepsire.

Sütés:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A pereceket lekenjük a felvert tojással, megszórjuk nagy szemű sóval, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ez is érdekelhet:

Darálthúsos krumplitócsni, ami lekörözi a fasírtot – az íze egyszerűen mennyei

Így készül a világ legkrémesebb krumplipüréje a francia háziasszonyok szerint

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!