hirdetés
A formázást még én is gyakorlom, mert bár a nyers perec tökéletesnek tűnhet, a főzés és sütés során az élesztő tovább dolgozik, és a tészta kissé megváltozik. A végeredmény talán nem mindig lesz szabályos, de ez mit sem csökkenti az élvezeti értékét!
Ez is érdekelhet:
Darálthúsos krumplitócsni, ami lekörözi a fasírtot – az íze egyszerűen mennyei
Így készül a világ legkrémesebb krumplipüréje a francia háziasszonyok szerint
Most megmutatjuk a receptet, hogyan készítheted el a tökéletes sós perecet!
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
- 60 dkg finomliszt
- 3 dl langyos víz
- 7 g porélesztő
- 2 ek. méz
- 1 tk. só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tojás (kenéshez)
- Ízlés szerint nagy szemű só a tetejére
- 5 dkg vaj (olvasztva)
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!