hirdetés
A borsóleves az egyik kedvenc levesünk, de kicsit máshogy főzzük, nem a megszokott mód szerint. Viszont így nagyon finom és nagyon kiadós étel.
Kerül bele rengeteg zöldség és grízgaluska, ami annyira puha, hogy szinte elolvad a szádban, de mégsem esik szét, miközben főzöd. Készülhet mirelit, vagy akár konzerv borsóval is, ami éppen van otthon. Tetszés szerint fűszerezd, de ez az a leves, amihez nincs szükség túlságosan sok erős fűszerre. Friss, lágy nyárias ízvilágú, valódi kényeztető étel, amit csak imádni lehet. Ez egy nagyobb mennyiség, de mi szívesen esszük akár két egymást követő napon is.
Hozzávalók:
- olaj,
- 2 evőkanál liszt,
- pirospaprika,
- 500 g sárgarépa,
- 300 g burgonya,
- só,
- kedvenc fűszereid,
- 1 hagyma,
- 450 g borsó,
- 3 tojás,
- 10-11 evőkanál búzadara.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!