Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverd össze a tejet, vizet, tojásokat és olajat. Jól dolgozd össze, hogy egy sima folyadékot kapj. Fokozatosan adagold hozzá a lisztet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyen csomós a tészta. Add hozzá a csipet sót, sütőport, és ha szeretnéd, ízesítsd a tésztát vaníliás cukorral vagy fahéjjal. Miután minden hozzávalót alaposan összedolgoztál, hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig.
Forrósíts fel egy serpenyőt, és enyhén kend meg olajjal. Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és süsd meg mindkét oldalát aranybarnára. Ismételd meg, amíg az összes tésztát el nem használod. A palacsintákat ízlés szerint tálalhatod lekvárral, kakaóval, gyümölcsökkel vagy bármilyen kedvenc feltéteddel.
Jó étvágyat!
Forrás: ketkes
Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam
Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!