Elkészítés:
A tojásokat egy tálban felverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A csirkehúst megmossuk, és papírtörlővel alaposan felitatjuk róla a nedvességet.
A csirkehúst kisebb darabokra vagy szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat megsózzuk és megborsozzuk.
A hússzeleteket először zsemlemorzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül ismét a zsemlemorzsába. Ez a dupla panír biztosítja a rendkívül ropogós külsőt.
Forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket, ügyelve arra, hogy mindkét oldaluk egyenletesen megsüljön.
Tipp a tökéletes eredményért:
Olaj hőmérséklete: Az olaj ne legyen túl forró, hogy a panír ne égjen meg, mielőtt a hús átsülne. Közepes hőmérsékleten süsd a szeleteket.
Papírtörlő: A sütés után helyezd a szeleteket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es