Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Barátnőm elárulta nekem a panírozás titkát: mióta így készítem, olyan finom a rántott húsom, hogy mindenki irigykedve kérdezi a receptjét

hirdetés

Elkészítés:

A tojásokat egy tálban felverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A csirkehúst megmossuk, és papírtörlővel alaposan felitatjuk róla a nedvességet.

A csirkehúst kisebb darabokra vagy szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat megsózzuk és megborsozzuk.

A hússzeleteket először zsemlemorzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül ismét a zsemlemorzsába. Ez a dupla panír biztosítja a rendkívül ropogós külsőt.

Forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket, ügyelve arra, hogy mindkét oldaluk egyenletesen megsüljön.

Tipp a tökéletes eredményért:

Olaj hőmérséklete: Az olaj ne legyen túl forró, hogy a panír ne égjen meg, mielőtt a hús átsülne. Közepes hőmérsékleten süsd a szeleteket.

Papírtörlő: A sütés után helyezd a szeleteket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!