hirdetés
Elkészítés:
- Először hámozd meg az almákat és reszeld le őket vékony csíkokra. Az almákat ízlés szerint méretezd, attól függően, hogy milyen állagú süteményt szeretnél.
- Készíts pudingot a két csomag vaníliás pudingporból. Kb. 600 ml tejet önts egy edénybe, a maradék 150 ml tejjel simára keverd ki a pudingport. A tejhez adj hozzá 3 evőkanál porcukrot. Amikor a tej felforr, vedd le a tűzről, és keverd bele a simára kevert pudingport egy habverővel.
- Egy kinyújtott leveles tésztát helyezz egy megfelelő méretű sütőformába. Az almákat ízesítsd fahéjjal és cukorral, majd egyenletesen oszlasd el a tészta alján. Ezután öntsd rá a vaníliapudingot.
- Fedd be a másik leveles tészta lappal. Jól nyomkodd le a széleit. Több helyen szurkálj lyukakat a tetejére egy villával. A tojásokat felverve, ecset segítségével kend meg a tészta tetejét.
- Süsd meg a pitét előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban, 190°C-on kb. 30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik