Friss tojás
Letesztelhetjük mennyire friss a tojás például vízpróbával. Öntsünk vizet egy lábasba, ha a tojásunk lemerül az aljára, akkor friss tojással van dolgunk. Ha a vízben elmerülve lebeg, még fogyasztható feldolgozva, sütve vagy főzve. Ha a tojás a víz tetején úszik az baj, akkor az a tojás már megromlott.
A HAT ÉS FÉL PERCES A TÖKÉLETES
A főtt tojásnak is megvannak a maga technikái, van olyan módszer, amivel minden egyes alkalommal tökéletesen sikerül. Ehhez azonban muszáj odafigyelni a főzés során.
A tojásra is úgy oda kell figyelni, mint egy steakre akár, ellenőrizni kell a vizet, és odafigyelni mennyi ideig főzzük, aztán a leszűrés és hűtés, mindent a megfelelő, időben különben nem lesz olyan a végeredmény.
A tojás főzési ideje attól függően változik, hogy milyen állagú végeredményt szeretnénk kapni a végén.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!