Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A tökéletes lágytojás titka: ettől lesz igazán folyós és krémes

A tökéletes lágytojás titka
hirdetés

Friss tojás

Letesztelhetjük mennyire friss a tojás például vízpróbával. Öntsünk vizet egy lábasba, ha a tojásunk lemerül az aljára, akkor friss tojással van dolgunk. Ha a vízben elmerülve lebeg, még fogyasztható feldolgozva, sütve vagy főzve. Ha a tojás a víz tetején úszik az baj, akkor az a tojás már megromlott.

A HAT ÉS FÉL PERCES A TÖKÉLETES

A főtt tojásnak is megvannak a maga technikái, van olyan módszer, amivel minden egyes alkalommal tökéletesen sikerül. Ehhez azonban muszáj odafigyelni a főzés során.

A tojásra is úgy oda kell figyelni, mint egy steakre akár, ellenőrizni kell a vizet, és odafigyelni mennyi ideig főzzük, aztán a leszűrés és hűtés, mindent a megfelelő, időben különben nem lesz olyan a végeredmény. 

A tojás főzési ideje attól függően változik, hogy milyen állagú végeredményt szeretnénk kapni a végén.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!