Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A szatmári szilvás gombóc, amiért még a Michelin-csillagos séfek is odavannak

hirdetés

Elkészítés:

Mossuk meg és magozzuk ki a szilvát. Ha nagyobb gyümölcsökkel dolgozunk, érdemes kicsit összenyomni őket, hogy könnyebben beleférjenek a tésztába. Főzzük meg a krumplit héjában, majd még melegen hámozzuk meg és törjük át krumplinyomóval. Adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat és egy csipet sót, majd dolgozzuk össze a masszát. Gyúrjuk simára, hogy rugalmas, de nem túl ragacsos tésztát kapjunk.

Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül 0,5 cm vastagságúra, majd vágjuk egyforma kockákra. Minden kocka közepére helyezzünk egy szem szilvát, majd csomagoljuk be a tésztába, és a két tenyerünk között formáljunk belőle gombócot.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!