hirdetés
Elkészítés:
Padlizsán sütése:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vagy használjunk sütőlapot a padlizsánok sütéséhez.
- Mossuk meg a padlizsánokat, és több helyen szurkáljuk meg őket villával, hogy a gőzök kijuthassanak sütés közben.
- Tegyük a padlizsánokat egy tepsire, és süssük addig, amíg a héjuk megég és a húsuk puha lesz. Ez a folyamat körülbelül egy órát vehet igénybe, attól függően, hogy mekkoraak a padlizsánok és a sütő hőmérséklete.
Ezt láttad már? Íme a gyümölcsleves titka, amit a háziasszonyok 90%-a nem ismer
Padlizsán tisztítása és lecsöpögtetése:
- Miután megsültek, vegyük ki a padlizsánokat a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni.
- Távolítsuk el a megégett héjat, majd tegyük a padlizsánhúst egy szűrőbe, hogy kicsöpögjön belőle a felesleges lé, és hagyjuk így állni két-három órán át.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!