Így készíts el a tökéletes madártejet
1. A legfontosabb, hogy először is válaszd szét a tojásokat.
2. A sárgájukat keverd ki a cukorral habos állagúra, aztán fokozatosan, állandó keverés mellett add hozzá a forró tejhez.
3. Közben a fehérjéket verd kemény habbá, majd amint a vaníliás cukorral ízesített tej elkezd forrni, vizes kanállal kis halmokat formálj a tejben.
4. Lassan főzd meg a habgombócok mindkét oldalát, és a tej hűlését követően a tejet is hagyd kihűlni együtt velük.
5. Amennyiben sűrűbb állagúra szeretnéd a tejes alapot, egy evőkanál lisztet keverj bele, majd ezt követően forrald fel újra.
6. A kész madártejet hűtve, frissen tálald. Az édesség így lesz igazán frissítő és ízletes.
Ajánló: Így tedd el a magozott cseresznyét télire
Tipp: Amikor már lassú tűzön főzzük a tojássárgájás tejet, vigyázni kell, nehogy felforrjon, mert könnyen összeeshet a tojás!