Hozzávalók:
- Friss csalánlevél (kezeléskor viseljen kesztyűt)
- Egy nagy konténer vagy vödör
- Víz
Elkészítés:
Szerezzünk friss csalánlevelet jellemzően tavasszal vagy nyár elején. Mindenképp viseljünk kesztyűt, hogy elkerüljük a csípést.
Töltsünk meg egy nagy edényt vagy vödröt vízzel. A víz mennyisége a csalánlevél mennyiségétől függ.
Helyezzük a csalánleveleket a vízbe. Használjon nagyjából 1 rész csalánlevelet 10 rész vízhez. Például, ha van egy gallon csalán levele, használjunk 10 liter vizet.
Ajánló: A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz
Hagyjuk, hogy a csalán levelei két-három hétig ázzanak benne. Keverjük meg a keveréket néhány naponta, hogy levegőzzön.
Az áztatási időszak után szűrjük át a folyadékot egy másik edénybe. A kapott folyadék a csalán műtrágyája. Tovább hígíthatjuk vízzel (általában 1 rész csalán műtrágya 10 rész vízhez), mielőtt a növényeinken használnánk.
Ez is érdekelhet:
Sokan nem tudják, mekkora kincset ér ez a növény, pedig szinte mindenhol megtalálható