ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

A legegyszerűbb és legfinomabb almás pite, amit valaha ettem

A legegyszerűbb és legfinomabb almás pite, amit valaha ettem
hirdetés

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálban keverd habosra a 2 tojást, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a 100 g cukrot, amíg könnyű és bolyhos állagot nem kapsz. Add hozzá a 100 ml olajat és a 110 g vaníliás joghurtot a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze.

Egy külön tálban szitáld össze a 200 g lisztet és a 15 g sütőport. Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a nedves alaphoz, és óvatosan keverd össze, ügyelve arra, hogy ne keverd túl a tésztát.

Hámozd meg és szeleteld fel az almákat vékony szeletekre. Locsold meg őket egy fél citrom levével, hogy megakadályozd a barnulást és friss ízt adj hozzájuk.

Vajazz ki vagy bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Öntsd bele a tésztát, és egyengesd el egyenletesen. Helyezd rá az almaszeleteket a tészta tetejére, szép sorokban vagy körkörösen elrendezve. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a tortát körülbelül 40 percig. Akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.

Hagyd a tortát teljesen kihűlni. Ha szeretnéd, a kihűlt torta tetejét megkenheted sárgabaracklekvárral, megszórhatod szeletelt mandulával, és hinthetsz rá porcukrot is.

Ajánló: Öntsd a sót a mosógépbe és nézd meg mi történik, folyton ezt fogod csinálni

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!