Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban keverd habosra a 2 tojást, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a 100 g cukrot, amíg könnyű és bolyhos állagot nem kapsz. Add hozzá a 100 ml olajat és a 110 g vaníliás joghurtot a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze.
Egy külön tálban szitáld össze a 200 g lisztet és a 15 g sütőport. Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a nedves alaphoz, és óvatosan keverd össze, ügyelve arra, hogy ne keverd túl a tésztát.
Hámozd meg és szeleteld fel az almákat vékony szeletekre. Locsold meg őket egy fél citrom levével, hogy megakadályozd a barnulást és friss ízt adj hozzájuk.
Vajazz ki vagy bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Öntsd bele a tésztát, és egyengesd el egyenletesen. Helyezd rá az almaszeleteket a tészta tetejére, szép sorokban vagy körkörösen elrendezve. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a tortát körülbelül 40 percig. Akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni. Ha szeretnéd, a kihűlt torta tetejét megkenheted sárgabaracklekvárral, megszórhatod szeletelt mandulával, és hinthetsz rá porcukrot is.
Ajánló: Öntsd a sót a mosógépbe és nézd meg mi történik, folyton ezt fogod csinálni