hirdetés
A csángók ősi konyhájából: az igazán laktató gulyás leves recept
Vannak ételek, amiknek az illata már főzés közben betölti az egész konyhát, és olyan érzésünk támad, mintha egy régi, vidéki ház melegében lennénk, ahol a nagymama fakanállal a kezében kevergeti az ételt. A Csángó gulyás pontosan ilyen!
A csángó gulyás tökéletes választás a hűvösebb napokra. Nem kell órákat a konyhában töltened, hogy egy igazi, házias, magyaros fogást varázsolj az asztalra. Ha szereted a tartalmas, egyszerűen elkészíthető ételeket, akkor jó helyen jársz!
Ezt is érdemes elolvasni, megnézni:
Ezt senki sem mondta el eddig, ezért nem szabad mágneseket rakni a hűtőre
5 férjfogó szaftos tejfölös kaja, ha valami mennyei és laktató ételre vágysz!
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve vagy aprítva)
- 2 evőkanál só (ízlés szerint)
- 3 csipet őrölt fehérbors
- 350 g sertéscomb (kockára vágva)
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1600 ml víz
- 350 g savanyú káposzta (átmosva)
- 50 g rizs
- 150 ml tejföl (a tálaláshoz)
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!