7 rég elfeledett falusi recept, amire a mai háziasszonyok 90%-a nem is emlékszik
Betyáros, vagy másnéven Öhöm
Hozzávalók:
- 10 dkg húsos szalonna
- 25 dkg krumpli
- 50 dkg lebbencs tészta
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 fej hagyma
- 1 ek. disznó zsír
- 2 darab paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 darab zöld paprika
Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban
Elkészítés:
A húsos szalonnát kis kockákra vágjuk, és a disznó zsírral együtt tesszük bele a lábosba. Alacsony lángon kiengedjük a sültzsírt belőle, majd belekeverjük a piros fűszer paprikát. Beletördeljük a tésztát, és folyamatos keverés, forgatás közben aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk az 1 fej kicsire kockázott hagymát, a paradicsomot, paprikát, krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppenhogy ellepi. Továbbra is folyamatosan keverjük, és már amikor az összes vizet elfőtte, újabb adagot öntünk rá, egészen addig, míg minden hozzávaló meg nem puhul. A helyi mondás úgy tartja, hogy csak akkor lesz az igazi, ha legalább 32 alkalommal megkeverjük.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!