Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

7 rég elfeledett falusi recept, amire a mai háziasszonyok 90%-a nem is emlékszik

7 rég elfeledett falusi recept
hirdetés

7 rég elfeledett falusi recept, amire a mai háziasszonyok 90%-a nem is emlékszik

Betyáros, vagy másnéven Öhöm

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg krumpli
  • 50 dkg lebbencs tészta
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. disznó zsír
  • 2 darab paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 darab zöld paprika

Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban

Elkészítés:

A húsos szalonnát kis kockákra vágjuk, és a disznó zsírral együtt tesszük bele a lábosba. Alacsony lángon kiengedjük a sültzsírt belőle, majd belekeverjük a piros fűszer paprikát. Beletördeljük a tésztát, és folyamatos keverés, forgatás közben aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk az 1 fej kicsire kockázott hagymát, a paradicsomot, paprikát, krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppenhogy ellepi. Továbbra is folyamatosan keverjük, és már amikor az összes vizet elfőtte, újabb adagot öntünk rá, egészen addig, míg minden hozzávaló meg nem puhul. A helyi mondás úgy tartja, hogy csak akkor lesz az igazi, ha legalább 32 alkalommal megkeverjük.

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 7

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!