Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

6 finom és gyors cukkinis fogás, amit még májusban elkészítek

5 finom és gyors cukkinis fogás
hirdetés

6 finom és gyors cukkinis fogás, amit még májusban elkészítek: Sokkal jobb mint a pizza! Csak reszelj le 2 cukkinit és 3 burgonyát! finom és könnyű!

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 150 ml tej
  • 50 ml növényi vagy olívaolaj
  • 200 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Ízlés szerint fűszerek (pl. oregánó, bazsalikom, vagy más kedvenc fűszerek)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 cukkini
  • 3 közepes burgonya
  • 1 sárgarépa
  • Metélőhagyma (ízlés szerint mennyiség)
  • Friss bazsalikom (ízlés szerint mennyiség)
  • Kapor (ízlés szerint mennyiség)
  • Só (ízlés szerint mennyiség)
  • Bors (ízlés szerint mennyiség)
  • 1 paradicsom
  • 200 gramm mozzarella sajt

Elkészítési javaslat:

Először készítsük el a tésztát:

  1. Egy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet és az olajat.
  2. Keverjük össze alaposan.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd sóval és ízlés szerinti fűszerekkel ízesítsük
  4. . Keverjük addig, amíg egy sima tésztát kapunk.
  5. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet vagy tejet, hogy a tészta állaga megfelelő legyen.
  6. Hagyjuk pihenni, míg elkészítjük a tölteléket.

Mossuk meg alaposan a zöldségeket.

A cukkinit vágjuk fel vékony szeletekre, a burgonyát és a sárgarépát pedig kockázzuk fel. Aprítsuk fel a metélőhagymát, a bazsalikomot és a kaprot.

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd dobjuk rá a felvágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd pároljuk puhára a zöldségeket. A párolás időtartama kb. 10-15 perc lehet közepes lángon.

Az előmelegített sütőtálat kenjük ki kevés olívaolajjal, majd kezdjük el rétegezni a tésztát és a tölteléket. Először helyezzünk el egy réteg tésztát az alján, majd egy réteg párolt zöldséget és reszeljünk rá egy kevés mozzarella sajtot. Ismételjük meg a rétegezést addig, amíg el nem fogy az összes hozzávaló.

A tetejét zárjuk le egy utolsó réteg tésztával, majd szórjuk meg újra mozzarella sajttal.

Tegyük a sütőtálunkat előmelegített 180°C-ra (felső-felső légkeveréses fokozat) és süssük kb. 30 percig, amíg a tészta szépen megsül és a sajt aranybarnára pirul.

Miután elkészült a sütőtál, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk friss salátával.

Jó étvágyat kívánok!

7 / 7

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!