Tejfölös krumplileves kolbásszal
Fő: 4
Mennyi idő alatt lesz kész: 40 perc
Hozzávalók:
- fél e.k sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- kb. 2 l víz
- 500 g krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 80 g füstölt kolbász
- 1 tk fűszerpaprika
- fél t.k őrölt fűszerkömény
- 1 ek darált paprika
- 1 e.k pritaminpaprika-krém
- só, bors
- 10 g sűrített paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- fél tv-paprika
- 150 g tejföl
- 10 g liszt
Elkészítés:
Legelső lépésként a zsírt felolvasztjuk egy fazékban, hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat( mind a vöröst, mind a fokhagymát), a babérlevelet, és közepes lángon úgy nagyjából 5-6 percig dinszteljük. Felöntjük az egészet 150 ml vízzel, és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog róla. Ha kész, mégegyszer felöntjük 150 ml vízzel és főzzük, míg el nem párolog. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, a karikára vágott répát és kolbászt, ízesítjük a pirospaprikával, a darált paprikával, a pritaminpaprikával, fűszerekkel, és beletesszük a végén a sűrített paradicsomot.
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned
Ezeket mind egybe elkeverjük, majd felöntjük a megmaradt vízzel. Amikor már forr a víz, hozzáadjuk a petrezselymet és a félbevágott tvpaprikát is. Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, majd behabarjuk a lisztes-tejfölös öntettel a levest. Felrottyantjuk, levesszük a tűzhelyről és melegen tálaljuk.
+ 1 isteni recept: A tökéletes gombapaprikás
A gombapörkölt titka: Ettől az egy hozzávalótól lesz felejthetetlen az íze!
Talán kevesen tudják, hogy a csirkepörköltnek van egy egészen másfajta elkészítési módja. A zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával egy igazán laktató étel, ami talán a legmegfelelőbb választás a kiadós vacsorák kedvelőinek. A pörkölt mellé ajánljuk a petrezselymes tésztát. Ha te is szeretnéd elkészíteni ezt az igazán kiváló étet, akkor mutatjuk is a hozzávalókat, és a receptet. Tovább a teljes receptre!