Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

5 férjfogó szaftos tejfölös kaja, ha valami mennyei és laktató ételre vágysz!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
5 férjfogó szaftos tejfölös kaja
hirdetés

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Fő: 4

Mennyi idő alatt lesz kész: 40 perc

Hozzávalók:

  • fél e.k sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • kb. 2 l víz
  • 500 g krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 80 g füstölt kolbász
  • 1 tk fűszerpaprika
  • fél t.k őrölt fűszerkömény
  • 1 ek darált paprika
  • 1 e.k pritaminpaprika-krém
  • só, bors
  • 10 g sűrített paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • fél tv-paprika
  • 150 g tejföl
  • 10 g liszt

Elkészítés:

Legelső lépésként a zsírt felolvasztjuk egy fazékban, hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat( mind a vöröst, mind a fokhagymát), a babérlevelet, és közepes lángon úgy nagyjából 5-6 percig dinszteljük. Felöntjük az egészet 150 ml vízzel, és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog róla. Ha kész, mégegyszer felöntjük 150 ml vízzel és főzzük, míg el nem párolog. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, a karikára vágott répát és kolbászt, ízesítjük a pirospaprikával, a darált paprikával, a pritaminpaprikával, fűszerekkel, és beletesszük a végén a sűrített paradicsomot.

Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned

Ezeket mind egybe elkeverjük, majd felöntjük a megmaradt vízzel. Amikor már forr a víz, hozzáadjuk a petrezselymet és a félbevágott tvpaprikát is. Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, majd behabarjuk a lisztes-tejfölös öntettel a levest. Felrottyantjuk, levesszük a tűzhelyről és melegen tálaljuk.

+ 1 isteni recept: A tökéletes gombapaprikás

A gombapörkölt titka: Ettől az egy hozzávalótól lesz felejthetetlen az íze!

Talán kevesen tudják, hogy a csirkepörköltnek van egy egészen másfajta elkészítési módja. A zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával egy igazán laktató étel, ami talán a legmegfelelőbb választás a kiadós vacsorák kedvelőinek. A pörkölt mellé ajánljuk a petrezselymes tésztát. Ha te is szeretnéd elkészíteni ezt az igazán kiváló étet, akkor mutatjuk is a hozzávalókat, és a receptet. Tovább a teljes receptre!

5 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!