10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban
Az almás pite az ősz elmaradhatatlan desszertje, amelynek hagyományos mesterei mindig is a nagymamák voltak. De mi lenne, ha most te is lepipálnád őket? Kövesd ezeket az egyszerű tippeket, amelyek segítenek a tökéletes tészta és töltelék elkészítésében – a tésztagyúrástól egészen a sütésig.
Ez is érdekelhet: Ezt a 2 közkedvelt finomságot az egész világon csak a magyarok eszik meg
Tészta tippek az omlós alaphoz:
Hűvös hozzávalók:
A tésztához szükséges alapanyagok (liszt, zsiradék, cukor, esetleg tojás) mind legyenek hidegek, és még a kezedet is hűtsd le hideg vízzel. Dolgozz hideg felületen, hogy a tészta ne melegedjen fel.
Pihentetés a hűtőben:
Az összegyúrt omlós tésztát csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben 30 percig, hogy az állaga tökéletes legyen.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!