Zöldbab télire, tartósítószer nélkül! Mindig is így tettem el, és kivétel nélkül finom friss marad! Ha ti is szeretitek a zöldbabot, valószínűleg érdekelhet az alábbi, egyszerű recept, amit én magam is az interneten találtam, és már évek óta használom a család nagy megelégedésére.
Ez is érdekelhet: Házi pitypang méz receptet hoztam nektek, a gyerekek imádják
Így tegyük el a zöldbabot télire tartósítószer nélkül:
- Fogjuk a zöldbabot, levágjuk a végét, mosás után feldaraboljuk.
- Egy fazékban vizet forralunk, sót és ecetet teszünk bele, amelyek arányát ízlés szerint állapítjuk meg. A cél az, hogy a lé kellemesen savanykás legyen.
- Megvárjuk, míg felforr, majd beletesszük a zöldbabot, és miután újraforr, még 3 percig főzzük, majd tiszta befőttes üvegekbe tesszük.
A lébe (amikor újra felforr), természetesen mehet a következő adag zöldbab, és így tovább! Miután végeztünk az utolsó adag babbal, a forró lét a befőttesüvegekbe töltjük, majd rácsavarjuk a fedőt.
Ezután nagy fazékban 25 percig dunsztoljuk, vízzel meleg vízzel felöntve. Ezt is elvégezzük az összes adaggal, és már lényegében végeztünk is.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!