Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Végre elkészítettem a Dobos szeletet, ezzel a recepttel elsőre is jól sikerült

hirdetés

A sütemény összeállítása:

A tészta hozzávalóit – az olvasztott vajat, tojásokat, porcukrot, mézet, szódabikarbónát, tejet és lisztet – összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagú tésztát kapunk. A tésztát 5 egyforma részre osztjuk. Mindegyik lapot vékonyra nyújtjuk, és egyenként, 190°C-ra előmelegített sütőben, világosbarnára sütjük.

A pudingport, lisztet, kakaóport és vaníliás cukrot 9 dl tejben csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos alapot. Alaposan elkeverjük, amíg egynemű, sima krémet kapunk.

Az öt sült lapot egyenként megkenjük a csokoládés krémmel, egymásra rétegezve. A tetejére csokoládéglazúrt vagy előre elkészített karamellglazúrt kenünk. A karamellt enyhén előmelegítjük, hogy könnyebben kenhető legyen.

Narancsos-rozmaringos kacsa készül hagymás törtburgonyával

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!