A sütemény összeállítása:
A tészta hozzávalóit – az olvasztott vajat, tojásokat, porcukrot, mézet, szódabikarbónát, tejet és lisztet – összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas állagú tésztát kapunk. A tésztát 5 egyforma részre osztjuk. Mindegyik lapot vékonyra nyújtjuk, és egyenként, 190°C-ra előmelegített sütőben, világosbarnára sütjük.
A pudingport, lisztet, kakaóport és vaníliás cukrot 9 dl tejben csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos alapot. Alaposan elkeverjük, amíg egynemű, sima krémet kapunk.
Az öt sült lapot egyenként megkenjük a csokoládés krémmel, egymásra rétegezve. A tetejére csokoládéglazúrt vagy előre elkészített karamellglazúrt kenünk. A karamellt enyhén előmelegítjük, hogy könnyebben kenhető legyen.
Narancsos-rozmaringos kacsa készül hagymás törtburgonyával