ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Túrós batyu recept, ennek nem tudunk ellenállni

hirdetés

    Hozzávalók a töltelékhez:

    • 40 dkg túró
    • 2 tojássárgája
    • 1 csomag vaníliáscukor
    • Reszelt citromhéj (ízlés szerint)
    • Cukor (ízlés szerint)
    • 2-3 evőkanál búzadara
    • Csipet só

    Elkészítés:

    A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, cukrot, búzadarát és a csipet sót. Alaposan összekeverjük.

    A megkelt tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére egy kanál túrótölteléket helyezünk, majd a négy sarkát összefogjuk és megcsavarjuk.

    A batyukat tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.

      Tálalás:

      Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk, de hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat!

      Károlyné Payerl receptje alapján készítve.

      Ez is érdekelhet: Káposztás galuska sült baconnal, olcsó és gyors ráadásul nagyon finom

      Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel

      2 / 2

      Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

      Ez tetszett, megosztom!
      hirdetés
      hirdetés

      Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

      hirdetés
      error: Content is protected !!