hirdetés
Hozzávalók a töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliáscukor
- Reszelt citromhéj (ízlés szerint)
- Cukor (ízlés szerint)
- 2-3 evőkanál búzadara
- Csipet só
Elkészítés:
A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, cukrot, búzadarát és a csipet sót. Alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére egy kanál túrótölteléket helyezünk, majd a négy sarkát összefogjuk és megcsavarjuk.
A batyukat tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
Tálalás:
Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk, de hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat!
Károlyné Payerl receptje alapján készítve.
Ez is érdekelhet: Káposztás galuska sült baconnal, olcsó és gyors ráadásul nagyon finom
Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel