ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Tejszínes eper fagyit készítettem – sokkal olcsóbb és finomabb, mint a bolti

hirdetés

Elkészítés

A 30 dkg epret darabokra vágjuk, és 5 dkg porcukorral elkeverjük, hogy levet engedjen. 5 dl tejet és 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral addig keverjük, míg a porcukor teljesen feloldódik. Az előkészített epret pürésítjük, majd fél citrom levét beleöntjük.

Az eperpürét hozzáadjuk a tejes-tejszínes keverékhez, és jól összekeverjük. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és kb. 30 percig kevertetjük. Ha szeretnénk, az eperdarabokból félretehetünk néhányat, és a fagylaltkészítés végén hozzáadhatjuk a keverékhez, hogy darabos legyen a fagylalt. A kész fagylaltot tálakba adagoljuk, és azonnal tálaljuk, vagy fagyasztóba tesszük későbbi fogyasztásra.

    Élvezd ezt a friss és krémes epres fagylaltot, ami tökéletes hűsítő desszert a forró nyári napokon!

    További érdekességek:

    Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

    Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

    Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!