Elkészítés
A 30 dkg epret darabokra vágjuk, és 5 dkg porcukorral elkeverjük, hogy levet engedjen. 5 dl tejet és 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral addig keverjük, míg a porcukor teljesen feloldódik. Az előkészített epret pürésítjük, majd fél citrom levét beleöntjük.
Az eperpürét hozzáadjuk a tejes-tejszínes keverékhez, és jól összekeverjük. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és kb. 30 percig kevertetjük. Ha szeretnénk, az eperdarabokból félretehetünk néhányat, és a fagylaltkészítés végén hozzáadhatjuk a keverékhez, hogy darabos legyen a fagylalt. A kész fagylaltot tálakba adagoljuk, és azonnal tálaljuk, vagy fagyasztóba tesszük későbbi fogyasztásra.
Élvezd ezt a friss és krémes epres fagylaltot, ami tökéletes hűsítő desszert a forró nyári napokon!
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik