A szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a hagymában lévő különböző sejtek a szeletelésnél érintkeznek egymással, és az így felszabaduló légnemű anyag csalja elő a könnyeket. Hogy lehet védekezni ellene? Például így!
Ajánló: Ezt add a felmosóvízhez, és a padló azonnal csillogni fog – én már csak ezt használom
Mint kiderült, a víz nemcsak a hagyma tisztításához szükséges. Vannak ugyanis, akik a zöldség sírásmentes feldolgozását a néhány perces vizes áztatással érik el. Mások azt tapasztalták, hogy elég a csapból folyó hideg víz közelében aprítani, de egyesek a forró víz melletti szeletelést alkalmazzák. Ez utóbbi lényege, hogy a vízgőz elűzi a hagymából áradó kellemetlen gázt. A nagytudású séfek pedig a nyak köré tekert vizes ruhát is ajánlják, mert ezzel is leállítható az irritáló anyagok felszabadulása. Aztán van még egy régi trükk, ami nem mindenkinél jött be. Ez pedig, hogy munka közben egy korty vizet kell a szájban tartani.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!